Klassisk pizzadej
Hvem elsker ikke en god pizza? Og gerne den hjemmelavede ikke? 🙂 Jeg er indenfor det sidste halve år genfundet glæden ved at bage sin egen pizzabund (ellers har jeg købt de færdige i butikkerne), og hold da op, sikke en forskel! Selvfølgelig tænker du nok, men ja ja, jeg skulle jo lige opdage det hehe 😉
Udover at det er meget mere lækkert, så er det jo også så nemt at lave en pizzadej at det næsten er tosset ikke at gøre det! Man kan selvfølgelig proppe lidt fuldkorn i denne dej, hvis man gerne vil have det lidt mere groft, men jeg synes at når der er pizza på menuen, så er det fint med en hvid dej.
Jeg har både brugt denne dej til at lave calzone pizzaer (med kylling, ost og svampe – mums) og helt klassiske ‘flade’ pizzaer med forskelligt fyld, det hele fungerer og er så nemt. Så hvis du mangler en helt klassisk pizzabundsopskrift, så behøves du ikke lede længere – here it goes
Giver nok dej til to pizzaer eller én stor
Det tager 10 minutter at lave dejen
Det skal du bruge
- 4 dl. lunkent vand
- 20 g. gær
- 600 g. pizzamel, tipo00
- 1 tsk. groft salt
- 2 spsk.olivenolie
- 1 spsk. bageenzym (kan undlades)
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i en skål med lunkent vand (fingervarmt)
- Tilsæt olie, bageenzym og salt og rør det ud
- Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt til sidst dejen godt igennem i skålen (den skal stadig være lidt våd)
- Hvis du laver to pizzaer, deler du nu dejen op i to og lader dem hæve i hver sin skål
- Lad dem hæve til dobbelt størrelse tildækket (ca. 1-2 timer)
- Efter hævning vendes dejen forsigtigt ud på en bageplade beklædt med bagepapir og så trækker du forsigtigt (og fra midten og ud) pizzadejene ud til den størrelse du ønsker
- Når du har dine pizzaer, dækker du dem til med klæde igen og lader dem efterhæve i 15-30 minutter
- Fordel tomatpuréen på pizzabundene
- Put dit fyld på
- Bag i ca. 10-15 minutter ved 250-300 grader
0 kommentarer