Syrlig citronmåne med citronglasur

Udgivet af Maria

juni 17, 2023

Syrlig citronmåne med citronglasur

Citronmånen her har længe været på min to-do liste for jeg elsker simpelthen alt med citron! Jeg kan huske første gang jeg bagte en syrlig citronmåne. Det var da jeg arbejdede for cateringfirmaet B/lunch og lige siden da har opskriften ligget herhjemme og bare ventet på at blive afprøvet igen! Og da jeg stod for at lave dessert til en påskefrokost med familien tænkte jeg, at det var meget passende med en let syrlig “gul” kage. Så her kommer opskriften på en syrlig citronmåne med citronglasur, der efter min smag sidder lige i skabet!


Kage til 10-12 personer (22 cm.)
Det tager ca. 15 minutter at røre kagen sammen

Det skal du bruge

  • 150 g. blødt smør
  • 150 g. rørsukker
  • 125 g. hvedemel
  • 4 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • Saft fra 1 citron
  • Skal fra 1 øko citron

Glasur

  • Flormelis
  • Citronsaft
  • Citronskal
  • Vand

Fremgangsmåde

  1. Pisk smør og rørsukker godt sammen med en elpisker
  2. Tilsæt citronsaft og skal
  3. Rør ét æg i af gangen
  4. Si melet i sammen med bagepulver og vaniljepulver
  5. Rør dejen godt igennem og fyld den op i bagepapirsbeklædt 22 cm. springform
  6. Bag kagen i 30-35 minutter ved 200 grader (varmluft)
  7. Når kagen er kølet af røres glasuren sammen af flormelis, citronsaft + -skal og lidt vand

Måske kan du også lide…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *