Syrlig citronmåne med citronglasur
Citronmånen her har længe været på min to-do liste for jeg elsker simpelthen alt med citron! Jeg kan huske første gang jeg bagte en syrlig citronmåne. Det var da jeg arbejdede for cateringfirmaet B/lunch og lige siden da har opskriften ligget herhjemme og bare ventet på at blive afprøvet igen! Og da jeg stod for at lave dessert til en påskefrokost med familien tænkte jeg, at det var meget passende med en let syrlig “gul” kage. Så her kommer opskriften på en syrlig citronmåne med citronglasur, der efter min smag sidder lige i skabet!
Kage til 10-12 personer (22 cm.)
Det tager ca. 15 minutter at røre kagen sammen
Det skal du bruge
- 150 g. blødt smør
- 150 g. rørsukker
- 125 g. hvedemel
- 4 æg
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljepulver
- Saft fra 1 citron
- Skal fra 1 øko citron
Glasur
- Flormelis
- Citronsaft
- Citronskal
- Vand
Fremgangsmåde
- Pisk smør og rørsukker godt sammen med en elpisker
- Tilsæt citronsaft og skal
- Rør ét æg i af gangen
- Si melet i sammen med bagepulver og vaniljepulver
- Rør dejen godt igennem og fyld den op i bagepapirsbeklædt 22 cm. springform
- Bag kagen i 30-35 minutter ved 200 grader (varmluft)
- Når kagen er kølet af røres glasuren sammen af flormelis, citronsaft + -skal og lidt vand
0 kommentarer