Hjemmelavet hyldeblomstsaft
Så er det tid til at gå ud i haven eller nærmeste grønne område og plukke hyldeblomster, for det er så nemt at lave sin egen hyldeblomstsaft at andet næsten ville være synd! Jeg er så heldig at det bugner med hyldeblomst i min fars have, så der får jeg alle mine hyldeblomster fra.
Det tager ikke mere end 30 minutters tid at gøre hyldeblomstsaften klar og så skal den ellers bare trække i et par dage før du har den skønneste saft klar til opblanding!
Du får ca. 3 liter saft af opskriften. Jeg lader det trække i to 26 cm. gryder
Arbejdstid: 30 minutter (+ 3 dages trækning)
Det skal du bruge
- Hyldeblomster (jeg bruger det der svarer til en bærepose halvt fyldt med hyldeblomstskærme)
- 4 mindre økologiske citroner eller to store
- 3 l. vand
- 3 spsk. vin- eller citronsyre
- 2 kg. økologisk rørsukker
Fremgangsmåde
- Pluk hyldeblomsterne fra stilkene og fordel blomsterne i to store gryder (du må ikke vaske dem inden, da pollen da ryger af og det er her meget af smagen sidder. Ryst dem i stedet forsigtigt, så evt. smådyr ryger ud)
- Vask citronerne og skær dem i tynde skiver. Fordel dem ovenpå hyldeblomsterne
- Drys 1 kg. rørsukker og 1,5 spsk. vin/citronsyre i hver gryde
- Kog vandet op i en elkedel og hæld 1,5 l. i hver gryde
- Rør rundt og sørg for at sukkeret er opløst
- Sæt låg på gryden og lad det stå og trække et mørkt sted (f.eks. kælder) i 2-3 dage (rør i det en gang om dagen)
- Når saften har trukket sies det igennem et viskestykke og ned i flaskerne du vil opbevare det i (husk af rengøre/skolde flaskerne før)
0 kommentarer