Basilikumsorbet

Udgivet af Maria

juni 11, 2023

Basilikumsorbet

Basilikum er meget udbredt i det salte køkken herhjemme, men knap så udbredt i det søde, og dét er en skam! Basilikumsorbet smager vidunderligt og er perfekt efter et tungt måltid eller som renser mellem to retter eller som en ‘opfriskende’ servering sammen med tungere desserter som flødeis, kage mm.


Opskriften rækker til 5 små portioner
Det tager ca. 30 minutter at gøre sukkerlage + basilikum klar

Det skal du bruge

  • 1 bundt økologisk basilikum (stor potte)
  • 300 g. sukker
  • 3 dl. vand
  • 1 teske citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Varm sukker, vand og citronsaft op i en gryde indtil sukkeret er opløst
  2. Skyl basilikummen og stød det i en morter
  3. Køl siruppen ned (enten på bordet eller i køleskabet)
  4. Put sirup og basilikum i en blender og blend det godt igennem
  5. Si det igennem en si og få det hele med ved at lave cirkel bevægelser med bagsiden af en ske
  6. Hæld massen på en ismaskine og kør den i 20-25 minutter
  7. Skrab isen op i en beholder med en dejskraber og stil det i fryseren

Måske kan du også lide…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *