Brombærmarmelade
På vej hjem forleden dag cyklede jeg sammen med to veninder forbi et lille kolonihavehus-område der hedder Nokken og ligger mellem Islands Brygge og Sydhaven. Sidste år havde min ene veninde været ude og plukke pærer, æbler mm. derude og derfor har vi tålmodigt gået og ventet på at brombærrene blev modne!
Det var de i den grad da vi kom derud, og der var så mange! Vi kunne simpelthen have plukket og plukket, men jeg havde kun en isbakke med, hvor jeg fik samlet ca. 400 g. i alt, som jeg bl.a. brugte til at lave brombærmarmelade. Vi plukkede også en masse små æbler, pærer og mirabella’er. Af pærerne har jeg lavet vaniljesyltede pærer, som jeg tror skal bruges i en pæretærte en dag, eller som tilbehør til en god hjemmerørt vaniljeis 🙂
Der bliver et lille glas marmelade
Det tager ca. 20 minutter at lave
Det skal du bruge
- 200 g. brombær
- 100 g. rørsukker
- ½ tsk. vanilje pulver
Fremgangsmåde
- Vask brombærrene godt ( men forsigtigt)
- Læg alle ingredienserne i en gryde og kog det forsigtigt op
- Lad marmeladen simre i 10-15 minutter tid og hæld det på et rent skoldet glas
0 kommentarer