Fede chokolademuffins
For noget tid siden købte jeg et super fint muffinssæt og jeg har stadig ikke haft muligheden for at bruge de fine sage – før nu! 🙂 Jeg er jo fuldstændigt forelsket i mintgrøn, så da jeg første gang så disse muffinsforme skulle jeg bare have dem! Og så fulgte de skønne fugle lavet af pap og papir med i forskellige farver – så bliver det da ikke bedre?
Opskriften på chokolademuffins fik jeg fra Frøken Kræsen’s blog. De er nemlig lavet ud fra hendes opskrift på “Kladdkaka” som er en klistret chokoladesag <3 Jeg lavede den bare i muffinsforme istedet for i en bageform. Det blev nogle super gode muffins, så tak til Frøken Kræsen for dén opskrift!
8 stk. alm. størrelse muffins
Det tager ca. 15 minutter at lave dejen
Det skal du bruge
- 2 æg
- 100 g smør
- 1 tsk. vaniljepulver
- 3 dl. rørsukker
- 2,5 dl. mel
- 3 spsk. kakao
- 1 tsk groft salt
- 1 tsk. bagepulver
- 100 g. mørk chokolade eller mælkechokolade
Fremgangsmåde
- Smelt smørret i en gryde
- Imens piskes æg, vanilje og rørsukker lyst og luftigt
- Hæld det lune smør ned til ægget og pisk videre
- Bland resten af de tørre ingredienser (mel, salt, kakao, bagepulver) og pisk det i dejen
- Hak chokoladen groft og vend i dejen
- Tænd ovnen på 200 grader og fyld kagedejen i muffinforme
- Bag muffins midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter
- Drys med flormelis ved servering
0 kommentarer