Dadelkugler med peanutbutter og kakao

Udgivet af Maria

juni 11, 2023

Dadelkugler med peanutbutter og kakao

I køkkenet tryllede jeg disse super lækre dadelkugler frem men henholdsvis peanutbutter og chokolade… Muuuums de smager bare SÅ godt og så er de (nogenlunde) sunde oveni. Og sådan en sund snack er jo lige hvad man har brug for når snack-lysten melder sig, så det er bestemt ikke sidste gang jeg laver disse skønne kugler!

Af opskriften fik jeg 15 dadelkugler med peanutbutter og 10 kugler med kakao – men du justerer selvfølgelig bare op/ned alt efter hvilken type dadelkugle du ønsker.


25 stk. i alt
Det tager ca. 30 minutter at lave

Dadelkugler med peanutbutter

Det skal du bruge

  • 150 g. tørrede dadler uden sten
  • 3 spsk. smooth peanutbutter
  • 60-70 g. mandler eller peanuts
  • 150 g. mørk chokolade (70 % – her er nok til at overtrække alle 25 dadelkugler)

Fremgangsmåde

  1. Hak dadlerne i en minihakker 
  2. Put de hakkede dadler (klistret stads) op i en skål
  3. Hak mandlerne i minihakkeren i 10 sek. (det skal ikke blive til mel, men må gerne have lidt struktur)
  4. Bland peanutbutter og mandler/peanuts sammen med dadlerne i skålen (jeg brugte fingrene)
  5. Smelt den mørke chokolade over vandbad
  6. Rul massen til små kugler og vend dem i den smeltede chokolade én af gangen. Tag dem op med en gaffel, så overskydende chokolade drypper af
  7. Stil kuglerne på et spækbræt beklædt med bagepapir, drys evt. med frysetørrede bær eller lignede og sæt på køl

Dadelkugler med chokolade

Det skal du bruge

  • 100 g. dadler
  • 50 g. mandler
  • 2 spsk. kakao
  • 1 spsk. kokosolie
  • 150 g. mørk chokolade (70 % – her er nok til at overtrække alle 25 dadelkugler)

Fremgangsmåde

  1. Hak dadlerne i en minihakker
  2. Put de hakkede dadler (klistret stads) op i en skål
  3. Hak mandlerne i minihakkeren i 10 sek. (det skal ikke blive til mel, men må gerne have lidt struktur)
  4. Bland kakao, kokosolie og mandler sammen med dadlerne i skålen (jeg brugte fingrene)
  5. Smelt den mørke chokolade over vandbad
  6. Rul massen til små kugler og vend dem i den smeltede chokolade én af gangen. Tag dem op med en gaffel, så overskydende chokolade drypper af
  7. Stil kuglerne på et spækbræt beklædt med bagepapir, drys evt. med frysetørrede bær eller lignede og sæt på køl

Måske kan du også lide…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *