Dybrød kirsebærsorbet
Jeg har i lang tid drømt om at lave en kirsebæris! Først tænkte jeg at det skulle være en flødeis med stykker af kirsebær i, men når nu sommeren står for døren synes jeg at en sorbet var mere passende. Og det er jeg glad for at jeg valgte – for det her er den mest smagfulde og lækre is jeg har lavet til dato! Isen smager skønt af søde kirsebær, har en uimodståelig flot farve og er lækker og cremet som en rigtigt sorbet skal være. Prøv den, og bedøm selv!
½ liter
Arbejdstid: 20 minutter, plus tid til at køle i køleskab
Det skal du bruge
- 2,5 dl. vand
- 2 dl. sukker
- 1 spsk. limesaft
- 500 g. kirsebær
Fremgangsmåde
- Vask og udsten kirsebærrene
- Kog vand, sukker og lime op i en gryde indtil sukkeret er opløst
- Tilsæt kirsebærrene når sukkersiruppen koger og lad det simre i 10 minutter
- Tag gryden af varmen og blend det hele godt med en stavblender
- Vent til kirsebærmassen er kølet lidt, og stil den herefter 1-2 timer i køleskabet, så den er helt kold
- Kør isen på en ismaskine i ca. en halv time
0 kommentarer