Frisk sorbet med det danske eksotisk smagende bær, havtorn

Udgivet af Maria

juni 11, 2023

Havtornsorbet

Jeg har længe haft i tankerne at lave en sorbet af havtorn, da jeg simpelthen elsker den syrlige eksotiske smag som bærret har. Da jeg så stod og skulle lave lagkage til min brors fødselsdag, endte jeg ud med at lave en lagkage med havtorn. Man kan tit finde frosne havtorn i supermarkedet, og det er virkelig et bær man burde spise noget mere. Det er ikke bare en meget unik smagsoplevelse, men det er også super sundt!

I denne omgang blev havtornene til denne meget bløde og lækre sorbet lavet af æblemost og havtorn samt en sukkerlage. Den har en fantastisk skøn smag og frisk, det er den! På sin helt egen eksotiske måde.


Der bliver 1 liter sorbet af opskriften
Det tager ca. 20 minutter at lave den klar (minus frys)

Det skal du bruge

  • 2,5 dl. god æblemost (jeg brugte den fra Frankly)
  • 2,5 dl. vand
  • 3 dl. rørsukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 250 g. frosne økologiske havtorn

Fremgangsmåde

  1. Kog vand, æblemost, sukker og citronsaft op i en gryde indtil sukkeret er opløst
  2. Tilsæt havtorn når sukkersiruppen koger og lad det simre i 10 minutter
  3. Tag gryden af varmen og blend det hele godt med en stavblender
  4. Si havtornesaften i en si, så du får skaller og frø væk fra basen til sorbeten
  5. Hæld den rene havtornesaft op i en skål og vent til det er kølet lidt. Stil herefter skålen i køleskabet indtil den er helt kold (jeg plejer at lade den stå natten over)
  6. Kør isen på en ismaskine i ca. en halv time (den vil have slushice konsistens når du er færdig)
  7. Hæld sorbeten på en ½ liters bøtte og stil i fryseren

Du kan finde nogle af mine andre hjemmelavede is her.

Måske kan du også lide…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *