Vegansk nutella
Herhjemme elsker vi nutella (hvem gør ikke det?!), meen det er jo ikke ligefrem sundt at snacke den dejlige nøddecreme i tide og utide, og da jeg tit har læst om “sunde nutella’er” tænkte jeg at dét måtte jeg prøve!
Grunden var egentlig at min kusine fyldte 40 år og jeg elsker simpelthen at give hjemmelavede gaver. Jeg synes det er super personligt og folk bliver altid rigtigt glade for dem. Jeg lavede derfor denne nutella sammen med en pose hindbærmandler (“>opskrift her>), hyldebærsaft (“>opskrift her>) og æble/vanilje marmelade. Du kan finde et billede af alle godterne nederst i indlægget.
Denne sunde nutella er så lavet af dadler, kokosolie, kakao, vanilje og hasselnødder fra min fars have – super nemt og super lækkert! Den smagte simpelthen endnu bedre end den klassiske nutella, da den havde en kraftig chokolade og nøddesmag. Mums, jeg skulle vist have lavet et par glas mere 😉
1 glas nutella
Det tager ca. 30 minutter at lave
Det skal du bruge
- 250 g. dadler (uden sten)
- 3 spsk. kakaopulver
- 1 tsk. vaniljepulver
- 100 g. hassenødder
- 3 spsk. kokosolie
- Evt. lidt vand
Fremgangsmåde
- Rist hassenødderne af i en 200 grader varm ovn i 10-15 minutter
- Hak dadlerne fint og put dem i en skål (hvis du blender med stavblender) eller i en blender
- Tilsæt kokosolie, kakao og vanilje og blend det hele godt sammen (tilsæt lidt vand hvis nutella’en er lidt tør)
- Når hasselnødderne er ristet af hakkes de (fint eller groft afhængig af hvordan du vil have din nutella)
- Tilsæt de hakkede hassenødder og rør det hele godt sammen
- Hæld nutellaen på glas og opbevar det i køleskabet

0 kommentarer