Alt-i-én gryde med lime/butter kylling

Udgivet af Maria

June 11, 2023

Alt-i-én gryde med lime/butter kylling

Leder du efter en meget nem og smagfuld måde at tilberede en lækker gryderet med kylling på? Så skal du ikke kigge længere! Ved at bruge en alt-i-én grydemetode kan du nemlig minimere arbejdstiden og nyde den bekvemmelighed, der følger med at tilberede et helt måltid i én enkelt gryde. Kyllingestykkerne i den her ret bliver saftige og møre, mens den cremede lime- og smørsauce giver en forfriskende smag der spiller godt sammen.


Hovedret til to personer
Det tager ca. 1 time at lave

Det skal du bruge

  • 4 stykker kylling med skind (bryst eller overlår)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 spsk. smør
  • 2 dl. hønsebouillon
  • 1,5 dl. madlavningsfløde)
  • 1 dl. revet parmesan (køb en hel – ikke det der er revet i forvejen)
  • Saften fra en lime
  • 200 g. frisk spinat
  • Paprika
  • Timian
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Vend kyllingen i paprika, salt og peber og steg dem med skindsiden nedad i 1 spsk. smør i en gryde eller pande der kan tåle at komme i ovnen
  3. Imens snittes løg og hvidløg fint
  4. Når kyllingen er brunet af på begge sider lægges det til side
  5. Smelt nu den anden spsk. smør i gryden og svits løg og hvidløg af i det
  6. Når løgene er gennemsigtige tilsættes hønsebouillon, fløde, parmesanost, limesaft og timian (få det op at koge)
  7. Vask spinaten grundigt og hak det groft – tilsæt i gryden og lad det falde sammen (1-2 minutter)
  8. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden og sæt hele gryden i ovnen (uden låg). Lad det stege færdigt i ca. 30 minutter (eller indtil kyllingen er gennemstegt)
  9. Server med brune ris (2 dl. brune ris + 4 dl. vand + salt koges ved svag varme i en gryde med låg på i 40 minutter)

Måske kan du også lide…

Sprød spinattærte med fetaost

Sprød spinattærte med fetaost

Sprød spinattærte med fetaost Når det nogle gange bare skal gå lidt hurtigt, så synes jeg at madtærter er super...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *