Alt-i-én gryde med lime/butter kylling
Leder du efter en meget nem og smagfuld måde at tilberede en lækker gryderet med kylling på? Så skal du ikke kigge længere! Ved at bruge en alt-i-én grydemetode kan du nemlig minimere arbejdstiden og nyde den bekvemmelighed, der følger med at tilberede et helt måltid i én enkelt gryde. Kyllingestykkerne i den her ret bliver saftige og møre, mens den cremede lime- og smørsauce giver en forfriskende smag der spiller godt sammen.
Hovedret til to personer
Det tager ca. 1 time at lave
Det skal du bruge
- 4 stykker kylling med skind (bryst eller overlår)
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 2 spsk. smør
- 2 dl. hønsebouillon
- 1,5 dl. madlavningsfløde)
- 1 dl. revet parmesan (køb en hel – ikke det der er revet i forvejen)
- Saften fra en lime
- 200 g. frisk spinat
- Paprika
- Timian
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader
- Vend kyllingen i paprika, salt og peber og steg dem med skindsiden nedad i 1 spsk. smør i en gryde eller pande der kan tåle at komme i ovnen
- Imens snittes løg og hvidløg fint
- Når kyllingen er brunet af på begge sider lægges det til side
- Smelt nu den anden spsk. smør i gryden og svits løg og hvidløg af i det
- Når løgene er gennemsigtige tilsættes hønsebouillon, fløde, parmesanost, limesaft og timian (få det op at koge)
- Vask spinaten grundigt og hak det groft – tilsæt i gryden og lad det falde sammen (1-2 minutter)
- Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden og sæt hele gryden i ovnen (uden låg). Lad det stege færdigt i ca. 30 minutter (eller indtil kyllingen er gennemstegt)
- Server med brune ris (2 dl. brune ris + 4 dl. vand + salt koges ved svag varme i en gryde med låg på i 40 minutter)
0 kommentarer