Alt-i-én gryde med lime/butter kylling

Udgivet af Maria

juni 11, 2023

Alt-i-én gryde med lime/butter kylling

Leder du efter en meget nem og smagfuld måde at tilberede en lækker gryderet med kylling på? Så skal du ikke kigge længere! Ved at bruge en alt-i-én grydemetode kan du nemlig minimere arbejdstiden og nyde den bekvemmelighed, der følger med at tilberede et helt måltid i én enkelt gryde. Kyllingestykkerne i den her ret bliver saftige og møre, mens den cremede lime- og smørsauce giver en forfriskende smag der spiller godt sammen.


Hovedret til to personer
Det tager ca. 1 time at lave

Det skal du bruge

  • 4 stykker kylling med skind (bryst eller overlår)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 spsk. smør
  • 2 dl. hønsebouillon
  • 1,5 dl. madlavningsfløde)
  • 1 dl. revet parmesan (køb en hel – ikke det der er revet i forvejen)
  • Saften fra en lime
  • 200 g. frisk spinat
  • Paprika
  • Timian
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Vend kyllingen i paprika, salt og peber og steg dem med skindsiden nedad i 1 spsk. smør i en gryde eller pande der kan tåle at komme i ovnen
  3. Imens snittes løg og hvidløg fint
  4. Når kyllingen er brunet af på begge sider lægges det til side
  5. Smelt nu den anden spsk. smør i gryden og svits løg og hvidløg af i det
  6. Når løgene er gennemsigtige tilsættes hønsebouillon, fløde, parmesanost, limesaft og timian (få det op at koge)
  7. Vask spinaten grundigt og hak det groft – tilsæt i gryden og lad det falde sammen (1-2 minutter)
  8. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden og sæt hele gryden i ovnen (uden låg). Lad det stege færdigt i ca. 30 minutter (eller indtil kyllingen er gennemstegt)
  9. Server med brune ris (2 dl. brune ris + 4 dl. vand + salt koges ved svag varme i en gryde med låg på i 40 minutter)

Måske kan du også lide…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *