Hyldebær saft
Alle kender jo hyldblomstsaft og jeg tror nærmest det er den mest populære saft i Danmark. Men få kender til hyldebærsaften eller i den forbindelse hyldebærsuppe! Jeg kan tydeligt huske da vi var små at mine forældre lavede hyldebærsuppe og så fik vi varm suppe i en skål som dessert og til at varme os på. Mums, det var bare lækkert!
Jeg har nydt godt af alle hyldeblomsterne hos min far og har i forsommeren lavet store mængder hyldeblomstsaft (opskrift her >) og nu er buskene så fyldt med hyldebær. Så i fredags tog jeg ud forbi min far og plukkede løs!
Det er blevet til denne fantastisk intensive hyldebærsaft der virkelig sparker r**;) Den smager simpelthen så godt og bringer barndomsminder frem hos mig! Jeg stemmer hyldebærsaften ind i danskernes hjerter igen, for det er da synd at alle de skønne bær skal gå tabt!
Så ud og pluk og kom igang (det er nemt) 🙂
Du får 1 liter koncentreret saft
Det tager ca. 30 minutter at koge saften
Det skal du bruge
- 1400 g. hyldebær (plukkede og afstilkede)
- Vand
- 500 g. rørsukker
Fremgangsmåde
- Vask hyldebærrene grundigt
- Læg hyldebærrene i en stor gryde og dæk bærrene med vand
- Tilsæt rørsukker og kog det hele op
- Lad det koge ved middel varme i minimum 20 minutter
- Hæld saften ned i en stor skål igennem en si og pres resterende saft ud af bærrene med bagsiden af en grydeske
- Kog saften hurtigt op igen og smag til
- Hæld saften på en skoldet flaske og opbevar køligt
0 kommentarer