Cremet kokossorbet med lime der giver et sommerligt twist

Udgivet af Maria

juni 4, 2023

Kokossorbet med lime

Som I sikkert ved, så elsker jeg at lave hjemmelavet is. Jeg har mest gjort mig i flødeis, da min ismaskine simpelthen bare egner sig bedst til den slags is, da det er sådan en udgave, hvori man putter et fryseelement, og derfor ikke har kompressor.

Nå, derudover elsker jeg også kokos, og jeg har længe gået og drømt om at lave en kokossorbet. Så jeg søgte lidt rundt på nettet og fandt ud af at det egentlig var ret simpelt med en god dåse kokosmælk og så en sukkerlage. 

Jeg har lavet denne kokossorbet med økologisk kokosmælk, da det skal være en af god kvalitet for at få en god smag i isen. Derudover har jeg puttet limesaft og vanilje korn i isen for at give den et frisk pust. Jeg serverer kokosisen med tørrede kokosflager og mørk hakket chokolade og det er  godt! En rigtig frisk og læskende sommer sorbet 🙂


1 liter sorbet
Det tager ca. 20 minutter at lave


Det skal du bruge

  • 1 dåse økologisk kokosmælk (400 ml.)
  • Saften fra 1 lime
  • ½ vaniljestang
  • 4 dl. sukkerlage (kog 200 g. rørsukker og 200 g. vand sammen, så får du 5 dl. sukkerlage)

Fremgangsmåde

  1. Kog først sukkerlagen op så sukkeret bliver opløst og afkøl lagen
  2. Hæld 4 dl. sukkerlage i en skål og bland med kokosmælken
  3. Skrab vaniljekornene ud og pisk dem i
  4. Pres saften ud af 1 lime og tilsæt
  5. Afkøl eventuelt sorbet-massen lidt tid i køleskabet inden du kører det på ismaskinen
  6. Kør sorbeten på en ismaskine i ca. 30 minutter og stil i fryseren bagefter

Måske kan du også lide…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *