Koldthævede morgenmadsboller (gaffelboller)
Her får I opskriften på min all-time favorit opskrift på nogle super nemme koldthævede morgenmadsboller aka gaffelboller som klargøres på ingen tid aftenen før de skal bruges og så har man lækre friskbagte boller dagen efter – en klar go-to opskrift herhjemme!
Det der også er godt ved dem er at de ikke skal æltes, men blot røres sammen med en gaffel (deraf navnet gaffelboller), så det tager vitterligt ikke mere end 10 minutter at gøre dejen klar! Jeg har prøvet at bruge forskellige meltyper i dejen og det meste virker. Det er kun når jeg kommer for meget fuldkornshvedemel i, at det går galt, men niveauet i opskriften fungerer godt.
——————————–
10-12 styks boller
Arbejdstid: 15 minutter
Det skal du bruge
- 7 dl. vand
- 1/5 pakke gær
- 1 spsk. sukker
- 3 dl. havregryn
- 1 tsk. salt
- 500 g. hvedemel
- 150 g. ølandshvedemel eller andet fuldkornsmel (du kan også blot bruge 650 g. hvedemel i alt)
Fremgangsmåde
Aftenen før:
- Opløs gær og sukker i lunt vand i en stor skål
- Tilsæt havregryn og rør det sammen med en gaffel
- Tilsæt hvedemel og salt lidt ad gangen og rør igennem undervejs med gaflen
- Tilsæt til sidst ølandshvedemelet (eller andet fuldskornsmel) og rør det hele igennem. Dejen skal være fast, men stadig “grødet” og til at røre i
- Put låg på skålen eller film den og stil den i køleskabet
Om morgenen:
- Tænd ovnen på 225 grader og tag skålen ud af køleskabet
- Beklæd to bageplader med bagepapir og fordel med en stor ske dejen på bagepladerne
- Dryp lidt vand (eller mælk) over bollerne og put evt. lidt kerner på toppen
- Bag bollerne i varmluft ved 225 grader i cirka 15-20 minutter (alt efter ovn)
- Når du banker på dem efter bagning og de siger en hul lyd, er de færdige
0 kommentarer