Bananmuffins med chokoladestykker og chokoladefrosting
Min kæreste er ikke den store kage-elsker, men hvis der er én ting jeg har lært om ham so-far, så er det at han elsker banankage!! Derfor er det selvfølgelig helt naturligt at der skulle komme en helt klassisk banankage (muffin) opskrift på bloggen også, så jeg altid har noget at falde tilbage på, hvis hans kagelyst melder sig 😛
Jeg har kun prøvet at lave denne kage som muffins, men kunne sagtens forestille mig at den også sagtens kan laves som banankage i en stor form – det må jeg prøve en dag.
God fornøjelse!
Ca. 10-12 styks alm. muffinsstørrelse
Arbejdstid: 20 minutter
Det skal du bruge
Bananmuffins
- 2 æg
- 150 g. rørsukker
- 1 tsk. vaniljepulver
- 200 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 125 g. blødt smør
- 2 modne bananer
- 125 g. mørk chokolade (70%)
Chokoladefrosting
- 4,5 dl. flormelis
- 1 dl. mørk kakaopulver (bagekakao)
- 90 g. blødt smør
- 1 tsk. vaniljepulver
- Lidt mælk
Fremgangsmåde
Bananmuffins
- Pisk æg, sukker og vaniljepulver til en hvid, skummende masse i en stor skål
- Hvis du har glemt at tage smør ud af køleskabet, kan du smelte det i en gryde
- Bland mel og bagepulver i en skål, mos bananerne med en gaffel og hak den mørke chokolade groft
- Si melblandingen ned i æggemassen og tilsæt moste bananer og hakket chokolade
- Tilsæt smør og rør det hele godt sammen til en ensartet masse
- Fyld kagedejen i muffinsforme
- Bag muffins ved 200 grader i ca. 15-20 minutter
Chokoladefrosting
- Afvej alle ingredienserne og pisk det godt igennem til en luftig creme med et piskeris i 3-5 minutter
- Fyld frosting i en sprøjtepose og pynt de afkølede bananmuffins
0 kommentarer