Sunde romkugler lavet af søde kartofler
Min søde veninde Annette har introduceret mig for disse super lækre og sunde romkugler lavet af søde kartofler, og som samtidig er med til at mindske madspild! Win-win!
Opskriften på romkuglerne er oprindeligt fra bloggen Min Paleoverden, men da jeg ikke selv er sådan en der går op i det ene og det andet, så har jeg altså omdannet opskriften til en ‘Maria-venlig’ udgave, dvs. med rigtig sukker og havregryn istedet for kokosfibre som hun bruger i originalopskriften. Og de er altså stadig blevet super gode og kan kun anbefales!
Der bliver 10-12 romkugler af opskriften
Det tager ca. 1 time at lave
Det skal du bruge
- 500 g. sød kartoffel
- 2 spsk. marmelade (alt kan bruges)
- 1½ spsk. rom (jeg brugte rigtig rom, men du kan også bruge romessens)
- 2 spsk. almindelig kokosmel
- 2 spsk. rørsukker
- 5-6 spsk. kakao
- 80 g. havregryn
- 100 g. 70 % chokolade (til overtræk – kan undlades)
- Drys: frysetørret rabarber, frysetørret hindbær eller alm. krymmel
Fremgangsmåde
- Skræl den søde kartoffel og skær den i mindre stykker. Kog det i rigeligt vand indtil du kan stikke en kniv i kartoflen og den let ryger ud igen. Lad herefter kartoflen køle helt af (køleskabskold)
- Hak havregryn og kokosmel fint i en minihakker
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål
- Mos den afkølede kartoffel med en gaffel eller mos den med en stavblender
- Rør kartoflen sammen med de andre ingredienser og bland det godt sammen
- Tilsæt de resterende ingredienser og rør godt igennem (eller stavblend det hele)
- Smag til med mere kakao, syltetøj eller rom og stil på køl
- Når massen er kølet godt ned rulles den til kugler og vendes evt. i krymmel, kokos eller frysetørrede bær eller overtrækkes med 100 g. mørk chokolade
0 kommentarer