Spicy nudelsuppe med and og sprøde grøntsager
Her har jeg lavet en super lækker asiatisk inspireret spicy nudelsuppe med and og grøntsager. Jeg lavede den af to økologiske andelår der var på tilbud i Rema1000, men man kan bruge alt slags kød fra anden – og gerne sådan noget skrogkød, hvis man kaster sig ud i en hel and. Den blev super god og er helt sikkert en suppe som jeg kommer til at lave mange gange endnu. Og så er det dejlige jo ved sådanne supper at man kan smide lige de grøntsager i som man har lyst til (eller som ligger og gemmer sig bagerst i køleskabet) 😉
2 personer
Det tager ca. 1 time at lave
Det skal du bruge
- 2 ferske andelår (gerne økologiske eller fra friland)
- 1 liter andefond (brug evt. kogevandet fra dine kogte andelår)
- 1 dl. soyasauce
- ½ rød chili
- 2 fed hvidløg
- 25 g. frisk ingefær
- Saft fra 1 lime
- 200 g. brune champignon
- 2 gulerødder
- ½ squash
- 3 forårsløg
- En håndfuld bønnespirer
- Frisk koriander
- 150-200 g. nudler (f.eks. risnudler eller fuldkornsnudler)
Fremgangsmåde
- Riv/skær skindet af andelårene og kog dem i letsaltet vand (evt. med to laurbærblade og lidt frisk timian og rosmarin) i ca. 20 minutter, eller indtil andekødet er kogt
- Tag lårene op af gryden og lad dem køle af
- Skær alle grøntsagerne ud i fine strimler/tern og hak hvidløg, ingefær og chili fint
- Svits hvidløg, ingefær og chili af i olie i en stor gryde
- Tilsæt grøntsagerne (undtagen bønnespirerne) og svits dem hurtigt
- Tilsæt soyasauce og limesaft og lad det simre lidt
- Tilsæt andefonden
- Pil kødet fra de afkølede andelår
- Tilsæt de ukogte nudler i suppen og lad dem koge færdig
- Til sidst tilsættes andekødet og bønnespirerne og suppen serveres
0 kommentarer