Valnøddeboller
Jeg har længe drømt om at lave valnøddeboller (eller brød), for det er simpelthen mit yndlingsbrød! Jeg har det bare med at glemme det, da det ikke er så tit man får det serveret 🙂 Men da jeg så stod til at skulle have morgenmad med på arbejdet, var det jo den perfekte anledning til at kaste sig ud i valnøddeboller. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver disse boller, for de blev super lækre – sprøde på toppen og luftige og bløde indeni
Det tager ca. 10 minutter at røre dejen sammen (men 1 døgn før du har bollerne)
Du får ca. 10 styks boller af dejen
Det skal du bruge
- 5 dl vand
- 10 g. gær
- 1 spsk. honning
- 1 tsk. salt
- 7 1/2 dl. hvedemel
- 2 dl. fuldkornsmel (jeg brugte grahamsmel)
- 100 g. valnødder
Fremgangsmåde
- Rør vand, gær og honning sammen i en stor skål
- Tilsæt salt og mel lidt af gangen og rør det godt sammen
- Hak valnødderne groft
- Tilsæt valnødderne og rør rundt
- Sæt låg på/film skålen og stil den i køleskabet i et døgn
Dagen efter
- Tænd ovnen på 250 grader varmluft
- Hæld dejen ud på bordet og skær dejen ud med en dejskraber el. lign.
- Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og stil dem i ovnen
- Bag bollerne ved 250 grader i ca. 15 minutter (afhængig af ovn, hold øje med dem efter de 10 minutter)
- Lad bollerne køle af på en rist
0 kommentarer