Syrlig rabarbergrød med friske, danske rabarber
Hvert forår når de første friske rabarberstængler stikker op af jorden, suser jeg ud til min far og plukker løs. Han har nemlig uanede mængder af rabarber der nærmest vokser vildt! Derfor er jeg også vokset op med rababergrød med mælk og ikke mindst rabarbersaft, som også virkelig kan anbefales.
Rabarbergrøden her kan spises som den er eller med lidt mælk eller fløde på. Den kan også bruges som topping til morgenmåltidet, ovenpå en neutral yoghurt eller A38, som jeg spiser! Sidst men ikke mindst kan den spises som dessert med lidt flødeskum rørt op med vanilje og flormelis, mmmm… Hvis du ender ud med en rest du ikke ved hvad du skal gøre af, kan det også smides i bagværk.
Det skal du bruge
- 500-600 g. rabarber (friske eller frosne)
- 100 g. rørsukker
- 1 hel vaniljestang
- Non-oxal syre (hvis du spiser meget på én gang)
Sådan gør du
- Hvis rabarberne er friske renses de og skæres i mindre stykker (jeg havde nogle udskårne liggende i fryseren fra sidste sommer, så dem brugte jeg)
- Læg rabarberne, rørsukker og den hele vaniljestang flækket i halv i en gryde og bring det i kog. OBS: hvis rabarberne er friske kan du med fordel putte en LILLE smule vand i gryden, så det ikke brænder på.
- Lad det simre i 20 minutters tid, til rabarberne er kogt ud (rør rundt engang imellem)
- Tilsæt non-oxalsyre efter anvisning på pakken
- Smag grøden til med mere sukker, citrus eller måske lidt lakrids
- Opbevar i en lufttæt boks eller på glas
0 kommentarer