Vanilje parfait: Grundopskrift på vaniljeprikket flødeis
Denne opskrift giver den lækreste og mest smagfulde vaniljeis (eller det er faktisk en vanilje parfait), som også kan være basis for et hav af andre forskellige is. Det er helt klart en af mine yndlings is, og så er det bare så nemt at lave. Derfor er det her min go-to opskrift når der skal hjemmelavet flødeis på bordet.
Det er f.eks. den her opskrift der er udgangspunkt for både min lakridsis med hjemmelavet lakridssirup og kirsebærisen med amerena-kirsebær. Jeg har også lavet den med M&M’s, hvid chokolade, daim og smeltet marabou mælkechokolade – du kan bare prøve dig løs 🙂
Jeg laver parfait, da det er nemmere end en klassisk ismasse som skal varmes op først og så køles ned. Ved parfait kan du blot blande dine ingredienser og så putte den direkte på ismaskinen – og jeg kan ærlig talt ikke smage forskel.
1 liter
Arbejdstid: 20 minutter
Det skal du bruge
- ½ liter piskefløde
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- Kornene fra 1 hel vaniljestang
- 100 g. rørsukker
Sådan gør du
- Pisk piskefløde til flødeskum og stil det i køleskabet
- Skær vaniljestangen op på langs og skrab alle kornene ud med en urtekniv. Put dem ned i en skål
- Afvej rørsukkeret og bland det sammen med vaniljekornene, så de ikke ligger i klumper
- Tilsæt æggeblommerne til vaniljesukkeret og pisk indtil det bliver en lys hvidlig cremet masse
- Vend forsigtigt flødeskumment i med en dejskraber indtil isen er ensartet
- Kør vaniljeparfaiten på en ismaskine i ca. 30 minutter, eller indtil den har den rette konsistens
- Skrab over i en beholder og stil den i fryseren
0 kommentarer