Hjemmelavet kirsebæris med amarena kirsebær

Udgivet af Maria

juni 17, 2023

Hjemmelavet kirsebæris med amarena kirsebær

Jeg har længe gået med idéen om at lave en vaniljeparfait og så tilsætte et glas kirsebærsauce, da jeg tænkte at dét måtte da bare være som en bid af (jule)himlen 🙂 Jeg har før lavet en kirsebærsorbet af friske kirsebær, som også blev rigtigt god, og alt i alt er jeg nok bare hel vild med kirsebær!

Nu var det så, at jeg var en tur i Netto, og der havde de allerede kirsebærsauce på tilbud, og da jeg allerede have pasteuriserede æggeblommer derhjemme, kunne jeg ikke modstå fristelsen. Så hjem med mig og lave kirsebæris! På vejen hjem overvejede jeg, om den mon ville ende ud med en tynd version af ris’ala’mande, pga. fløden og kirsebærsaucen, men nej – den er endt ud som en lækker, men tung sag. Desuden har den bare den skønneste farve!! 🙂 Så prøv den, hvis du er ligeså vild med kirsebær som jeg er!


Giver 1 liter is
Arbejdstid: 20 minutter

Det skal du bruge

  • ½ l. piskefløde
  • 80 g. rørsukker
  • 2 bægre pasteuriserede æggeblommer (4 blommer i alt)
  • 1 tsk. vaniljekorn
  • 1 glas kirsebærsauce (cirka 300 g. – brug din favorit – min er amarena kirsebær)

Sådan gør du

  1. Pisk piskefløden stiv til flødeskum
  2. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en lys og luftig masse
  3. Tilsæt kirsebærsaucen lidt ad gangen til æggemassen og pisk det til en ensartet masse
  4. Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen med en dejskraber
  5. Put isen på en ismaskine og lad den køre i ca. 25 minutter

Måske kan du også lide…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *