Vandmelonsorbet
Forfriskende og lækker vandmelonsorbet, der er perfekt til at køle ned på varme sommerdage eller som en sød afslutning på et måltid. Sorbeten er lavet med saftig økologisk vandmelon, der giver en naturlig sødme og friskhed. Med kun få ingredienser og en ismaskine kan du nemt lave denne sorbet derhjemme. Den cremede og iskolde konsistens kombineret med vandmelonens friske smag gør denne sorbet til en favorit hos både børn og voksne.
½ liter
Arbejdstid: 15 minutter
Det skal du bruge
- 4 dl. sukkerlage (opskrift nedenfor)
- 400-500 g. frisk vandmelon uden kerner
- Saft fra en halv lime eller lidt citron
Sukkerlage
- 3,25 dl. vand
- 325 g. rørsukker el. alm. sukker
- 65 g. glucose
Fremgangsmåde
Sukkerlage
- Afvej ingredienserne i en gryde og sæt den på blusset
- Få sukkerlagen op at koge og sluk for varmen, rør rundt undervejs, så du sikrer dig at alt rørsukkeret er rørt ud
- Køl lagen af og stil i køleskabet (lav evt. dobbelportion og gem sukkerlagen til senere brug)
Sorbet
- Kog sukkerlagen og køl den af
- Skær vandmelonen i stykker og læg det i en skål
- Blend vandmelonen med en stavblender og tilsæt lagen undervejs til massen er ensartet
- Pres limesaften i og rør rundt
- Hæld isen på ismaskinen og lad den køre i ca. 30 minutter
0 kommentarer