Bagte auberginer med yoghurt, honning og persille

Udgivet af Maria

juni 5, 2023

Bagte auberginer med yoghurt, honning og persille

Denne opskrift guider dig gennem processen med at lave de lækreste bagte auberginer med en skøn kombination af yoghurt, honning og persille.

Auberginerne bliver først bagt i ovnen, hvilket giver dem en blød og cremet konsistens, og derefter serveres de med en frisk topping af yoghurt, sød honning og persille.

Når du bager auberginerne i ovnen, får de en let røget smag og en saftig konsistens, der gør dem perfekte som hovedret eller som en del af en lækker vegetarisk menu.


2 personer
Arbejdstid: 40 minutter

Det skal du bruge

  • 1 aubergine
  • 2 spsk. olie
  • 1,5 dl. græsk yoghurt
  • 0,5 dl. tykmælk eller A38
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 stilke bredbladet persille
  • 2 fed hvidløg
  • Ca. 2 spsk. honning
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær auberginerne ud i ca. 1 cm. skiver på langs, og læg dem på en bageplade med bagepapir på
  2. Pensl auberginerne med olie og drys med salt, peber og citronsaft. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter, eller indtil de er let brune/sorte og ristede
  3. Lav en dressing af yoghurt, tykmælk og hvidløg
  4. Hak persillen groft
  5. Når auberginerne er bagt, køles de af
  6. Server retten ved at lægge auberginerne på et fad, hæld yoghurt og honning over dem med en spiskeske i en tynd stråle og drys med persille på toppen

Denne salat er inspireret af Anja Bock og Tina Scheftelowitz bog “Suværæne Salater”

Måske kan du også lide…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *