Luftig banankage med mørk chokolade
Min kæreste er ikke den store kage-elsker, men hvis der er én ting jeg har lært om ham so-far, så er det at han elsker banankage! Derfor er det selvfølgelig helt naturligt at der skulle komme en opskrift på en luftig banankage med mørk chokolade på bloggen også, så jeg altid har noget at falde tilbage på, hvis hans kagelyst melder sig 😛 Og som han selv siger, skal skal der chokolade både indeni og ovenpå sådan en banankage (på billedet havde jeg glemt indeni, dét faldt ikke i god smag ;)). Her har jeg dog også pyntet den med lidt tørrede bananchips 🙂
God fornøjelse!
En lille rektangulær kageform
Arbejdstid: 20 minutter
Det skal du bruge
Banankage
- 2 æg
- 150 g. rørsukker
- 1 tsk. vaniljepulver
- 200 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 125 g. blødt smør
- 2 modne bananer
- 200 g. mørk chokolade (70%)
- En håndfuld tørrede bananchips (til pynt)
Fremgangsmåde
- Pisk æg, sukker og vaniljepulver til en hvid, skummende masse i en stor skål
- Hvis du har glemt at tage smør ud af køleskabet, kan du smelte det i en gryde
- Bland mel og bagepulver i en skål, mos bananerne med en gaffel og hak halvdelen af den mørke chokolade groft
- Si melblandingen ned i æggemassen og tilsæt moste bananer og hakket chokolade
- Tilsæt smør og rør det hele godt sammen til en ensartet masse
- Fyld kagedejen i formen
- Bag kagen ved 200 grader i ca. 30-40 minutter afhængig af ovn (tjek med en kødpind om den er færdigbagt – så skal der ikke sidde dej på når du stikker den i kagen)
- Når kagen kommer ud, skal den lige køle lidt af og efter 15 minutters tid kan du blot lægge resten af chokoladen ovenpå. Så smelter det og så kan du fordele chokoladen ligeligt med en kniv
- Hvis du vil, kan du pynte kagen med tørrede bananchips
0 kommentarer