Mættende salat nicoise i vinaigrette dressing

Udgivet af Maria

juni 11, 2023

Mættende salat nicoise i vinaigrette dressing

Mums – det her er virkelig én af mine favorit salater! Den er perfekt både fordi den er nem at lave, er dejlig forfriskende og så mætter den samtidig, da den består af en masse gode sager. Jeg bruger den tit som en ‘nem’ salat til hverdagsaftenerne, hvor det lige skal gå lidt stærkt og den er særligt god, hvis man lige huske at koge kartofler dagen før, så er det en slags reste-salat, hvor man jo egentligt kan putte hvad som helst i. Men her får I den helt klassiske opskrift – efter mit hoved 🙂


2 personer
Det tager cirka 20 minutter at lave

Det skal du bruge

  • 2 hjertesalater eller 1 stort romainesalat
  • 1 dåse tun
  • 15-20 styks sorte oliven uden ste
  • 200 g. grønne bønner (fra frost)
  • ½ agurk
  • 5-8 kartofler (afhængig af størrelsen)
  • 3 æg

Vinaigrette

  • 1,5 spsk. æblecidereddike
  • 4 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 tsk. flydende honning
  • 1,5 tsk. dijon sennep

Sådan gør du

  1. Hvis du ikke har kogte kartofler i overskud fra en anden dag, skal du starte med at sætte kartofler over. Kog dem i letsaltet vand i 13 minutter
  2. Tag bønnerne ud fra fryseren
  3. Vask og riv salatbladene groft og put dem ned i en stor skål
  4. Skær agurken i små stykker og hak oliven groft og put det i skålen
  5. Tøm vandet af tunen og bland det i salaten
  6. Når kartoflerne er kogt, tages de op og køles ned
  7. I samme gryde (og samme vand) damper du nu de grønne bønner kort. Jeg putter dem i en si og lader dem ligge under låg uden at røre vandet i cirka 5 minutter (køl dem af under rindende koldt vand bagefter i en si)
  8. Til allersidst kan du koge æggene – igen i samme gryde, og måske også vand, ellers tilføjer du noget mere. De skal koge i 7 minutter for at være blødkogte
  9. Imens de koger, laver du vinagrette ved blot at røre alle ingredienserne sammen i en lille skål
  10. Til sidst skæres de afkølede kartofler ud, de kolde bønner hakkes groft og det hele blandet sammen i skålen
  11. Vend nu det hele med vinaigretten og skær æggene i kvarte til sidst og pynt på toppen

Måske kan du også lide…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *