Vaniljeis med syrlige danske ribs
Her har jeg bare blandet den helt almindelige vaniljeis (som også er helt genial) sammen med friskplukkede syrlige ribs fra min fars have. Jeg elsker at bruge alle de gode danske bær i både søde og salte sager og syntes faktisk det er en skam, at det ikke er så tilgængeligt med den type bær i supermarkederne. Ribsene i den her is giver et godt modspil til den fede is og er perfekt til de sene sommeraftener. Du kan selvfølgelig også bruge andre bær, f.eks. tror jeg at solbær vil passe rigtigt godt til den.
½ liter
Arbejdstid: 20 minutter
Det skal du bruge
- ½ l. piskefløde
- 2 bægre pasteuriserede æggeblommer
- 120 g. rørsukker
- ½ tsk. vaniljekorn
- 250 g. friske ribs
Fremgangsmåde
- Pisk sukker, æggeblommer og vaniljekorn til en skummende lys masse
- Pisk fløden til flødeskum
- Vask og rens ribsene
- Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen med en dejskraber indtil det er en ensartet masse
- Tilsæt halvdelen af ribsene og kør isen på ismaskinen i ca. 25 minutter
- Lige inden isen er færdig tilsættes resten af ribsene
- Tip: hvis du bare vil have en helt almindelig vaniljeis, så bare undlad ribsene
0 kommentarer