Bløde kardemommesnurrer med masser af frisk kardemomme
Her får du opskriften på en lækkerbagt godbid med masser af smag og hygge. De her kardemommesnurrer er så lækre med deres bløde og luftige dej, der er krydret med skøn friskknust kardemommefrø. Efter en tur i ovnen bliver de gyldne og duftende snurrer klar til at blive nydt og man ville virkelig ønske at man kunne sende duft igennem skærmen, for NØJ, hvor kommer dit hjem til at dufte mens de er ovnen. Jeg har bagt de her kardemommesnurrer et par gange efterhånden og de får stor ros af både venner og kolleger.
Der bliver cirka 15 styks af opskriften
Det tager 40 minutter at lave (ex bagetid)
Det skal du bruge
Kardemommesnurredej
- 25 g. gær
- 2,5 dl sødmælk
- 75 g. rørsukker
- 1 æg
- 500 g. hvedemel
- 2 tsk. knuste kardemommefrø (du skal bruge 1 hel dåse kardemommefrø til hele opskriften)
- 1 tsk. groft salt
- 80 g. blødt smør
Remonce
- 100 g. blødt smør
- 100 g. brun farin
- 100 g. rørsukker
- 2 spsk. knuste kardemommefrø
- 1 tsk. vanilje
- 1 knivspids salt
Pensling
- 1 stk. sammenpisket æg
- 1 spsk. knuste kardemommefrø
Sådan gør du
Kardemommesnurredej
- Start med at opløse gæren i mælken (det behøver ikke være lunet)
- Tilsæt sukker, salt og kardemomme og rør det ud. Tilsæt herefter æg
- Tilsæt melet lidt efter lidt og rør igennem løbende
- Til sidst skærer du smørret i mindre stykker og tilføjer dejen. Det bliver noget klistret stads og virker måske forkert undervejs, men bare rolig! Dejen skal nok samle sig
- Når du kan, vender du den ud på bordet og ælter den godt igennem, evt. med lidt ekstra mel
- Læg tilbage i en meldrysset skål og lad den hæve i min. 1 time – imens laver du remonce klar
Remonce
- Tilsæt alle ingredienserne i en skål og pisk det hele sammen forsigtigt. Jeg bruger en elpisker til det
- Stil det lidt køligt indtil du skal bruge det (men ikke i køleskabet, for så størkner smørret bare)
Bagning
- Når dejen er hævet, tager du den ud på et meldrysset bord og ruller den ud til et stort rektangel med en kagerulle
- Nu skal du bruge din remonce. Smør det ud i et tyndt lag på hele dejen og fold dejen ind over sig selv fra hver side, ligesom hvis du skulle pakke en gave ind
- Nu har du én lang stang og den ruller du forsigtigt på med kagerullen
- Skær nu strimler ud af stangen på cirka 2 cm. hver
- Tag hver strimmel og sno den om din finger og sæt den ned på en bagepapirsbeklædt bageplade. lad dem nu efterhæve i min. 30 minutter (gerne længere)
- Når alle snurrene er hævet og klar pladen, pensles de med lidt æg og drysses med det resterende kardemomme. Du kan også putte perlesukker på, hvis du synes
- Bag snurrene i en forvarmet ovn på 200 grader i cirka 12-14 minutter (afhængig af din ovn)
0 kommentarer