Fastelavnsboller (vandbakkelser) med flødeskum

Udgivet af Maria

juni 17, 2023

Fastelavnsboller (med vandbakkelser) og flødeskum

Så blev det fastelavnstid endnu engang og det er lig med fastelavnsboller! Når jeg laver fastelavnsboller er det den udgave med vandbakkelser og en dejlig flødeskum indeni, gerne smagt til med lidt forskellige ting, såsom bær, lakrids, karamel, syltetøj el. lign. Denne gang lavede jeg dem med flødeskum rørt op med vanilje og flormelis kombineret med en hjemmelavet let syrlig æblekompot.


Der bliver 12 vandbakkelser ud af denne opskrift
Det tager ca. 30 minutter at lave dem inkl. tilberedening

Det skal du bruge

Vandbakkelser

  • 125 g. smør
  • 2,5 dl. vand
  • 125 g. hvedemel
  • 1 tsk. vaniljepulver fra Urtekram
  • 1 spsk. flormelis
  • 3 æg

Fyld

  • 2,5 dl. piskefløde
  • 1 spsk. flormelis
  • ½ tsk. vaniljekorn
  • Ekstra flormelis til glasur
  • Smag til med f.eks. lakridspulver, friske bær, karamelsauce
  • Evt. frysetørrede bær til pynt
  • Du kan også lave en bærkompot og putte i sammen med flødeskummet

Fremgangsmåde

Vandbakkelser

  1. Smelt smør og vand i en gryde
  2. Si mel, vaniljepulver og flormelis i vand/smør blandingen og rør hurtigt rundt med en ske/piskeris indtil dejen slipper både ske og gryde
  3. Lad dejen stå og hvile i 10 minutter
  4. Tilsæt æggene ét af gangen med et piskeris til dejen er glat og smidig
  5. Put dejen op i en sprøjtepose og sprøjt 12 vandbakkelser ud på en bageplade beklædt med bagepapir (du kan også bare lægge dem på med en ske – alt efter udtryk)
  6. Bag vandbakkelserne i ca. 20 minutter ved 200 grader (Obs: du må ikke åbne ovnen undervejs, så falder vandbakkelserne sammen)
  7. Køl vandbakkelserne af på en rist når de er færdigbagte

Fyld

  1. Pisk fløden til en let flødeskum sammen med 1 spsk. flormelis og ½ tsk. vaniljekorn
  2. Smag flødeskummen til med evt. mere flormelis
  3. Del skummet op i forskellige skåle og tilsæt smage, f.eks. kan du putte lakridspulver i én og friske hindbær i en anden osv.
  4. Put skummet i en sprøjtepose og sprøjt det i vandbakkelserne
  5. Du kan også kombinere flødeskummet med fx en klat syltetøj eller bærkompot
  6. Pynt fastelavnsbollerne med glasur og drys af frysetørrede bær eller Mill & Mortar’s “Salade de Fleurs”

Måske kan du også lide…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *