Karamelsauce med saltflager
Den her opskrift på karamelsauce har jeg simpelthen brugt mange gange. Den er nem at gå til og resultatet bliver (efter min mening) 1.000 gange bedre end dulche de leche. Jeg bruger saltkaramellen her enten til isdesserter eller i søde tærter – ikke mindst min yndlingskage som er banoffee pie! Derudover bruger jeg den også i chokoladetærte med saltkaramel og så er den genial til lige at toppe en omgang hjemmelavet vaniljeis med. God fornøjelse 🙂
Der bliver 1 syltetøjsglas
Det tager ca. 20 minutter at lave karamelsaucen
Det skal du bruge
- 200 g. sukker
- 45 g. smør
- 1,25 dl. fløde
- 1½ tsk. havsalt
Fremgangsmåde
- Vej sukkeret af og varm det op i en gryde
- Når sukkeret er smeltet, tages det af blusset og smørret tilsættes i mindre stykker under omrøring
- Sæt gryden tilbage på blusset og tilsæt fløden under omrøring med et piskeris
- Pisk lidt videre i karamellen, men ikke for længe – jo længere tid du rører, jo tykkere en karamel
- Tag til sidst gryden af varmen og rør 1 tsk. havsalt i karamellen (smag den til)
0 kommentarer