Chokoladetærte med saltkaramel
Nu kommer der en rigtig lækker sag – så er du advaret!
Når du har kigget opskriften igennem kan jeg godt love dig for at du vil igang med at bage denne skønne sag! 😉 På studiet havde vi aftalt en kage-dag hvor alle skulle medbringe en kage og så stod den ellers på sammenskudsgilde (fik jeg sagt at vi elsker kage?!). Det var simpelthen så lækkert og der var bare alle mulige lækre sager ligefra romkugler til småkage og til lagkage!
Jeg valgte at springe ud i noget nyt og lavede derfor denne overdådige chokoladetærte med saltkaramel og chokoladeganache… mums, siger jeg bare! Hvis du, ligesom jeg, er en sucker for saltkaramel (og chokolade for den sags skyld), så vil du intet andet end elske denne kage!
Så står det på kagebord i weekenden, så er her et rigtigt godt bud på en succesfuld kage!
Tærte, 17 cm.
Det tager ca. 1 time at lave
Det skal du bruge
Mørdej:
- 100 g. mel
- 2-3 spsk. kakaopulver
- 50 g. sukker
- Lidt groft salt
- 50 g. smør
- 2 æggeblommer
1 omgang saltkaramel, find opskriften her
Chokoladeganache:
- 100 g. chokolade (50 %)
- 0,5 dl. fløde
Fremgangsmåde
Start med at lave saltkaramellen, så den kan køle af (opskrift )”>her >)
Chokoladeganache:
- Knæk chokoladen ned i en skål
- Varm fløden op (i gryde eller i mikroovn)
- Hæld fløden over chokoladen og rør rundt indtil det er smeltet
Mørdej:
- Bland mel, sukker, kakao og salt i en skål
- Smuldr smørret ud i blandingen
- Tilsæt æggeblommer og saml dejen hurtigt
- Læg dejen i køleskabet i min. 30 minutter
- Når dejen er klar rulles den ud med en kagerulle og lægges i en 17 cm. form
- Bag bunden i 10-15 minutter ved 180 grader
- Når bunden er afkølet hældes der først et lag saltkaramel i – lad det størkne (evt. i køleskabet)
- Når karamellen er nogenlunde fast, hældes chokoladeganachen over på til toppen af kagen
- Stil kagen på køl indtil spisning
0 kommentarer