Brainfood salat med kål, bønner og avocado
Okay, denne her salat er virkelig god – som i virkelig god! Som jeg tidligere har nævnt har jeg fået mig et lille crush på butter beans.. De er meget sunde, har en dejlig konsistens og mætter godt (what’s not to like?). Nu har jeg så brugt dem i endnu en omgang salat som jeg vil vove at påstå er den ultimative brainfood salat! Den indeholder nemlig både bønner, spelt, avocado, kål og mandler – det er lige til at blive glad i låget af 🙂
Salaten her smager utroligt godt og kan sagtens gå for hovedmåltid alene. Men hvis man savner kødet kan man sagtens stege lidt kylling eller lignende til – selvom der jo er rigeligt proteiner i butterbeans.
Salat til to personer (hovedret)
Det tager ca. 35 minutter at lave salaten
Det skal du bruge
- Et kvart rødt spidskål (kommer selvfølgelig an på størrelsen, mit var ret stort)
- 1 dåse butterbeans
- 2 fed hvidløg
- Ca. 100 g. speltkerner
- 2 modne avocadoer
- 1 håndfuld mandler
- Soya
Dressing
- Saften fra en halv lime
- Lidt olivenolie
- Lidt honning
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med at koge speltkernerne efter anvisning på pakken (20 minutters tid) og hæld vandet fra efterfølgende
- Hak de to hvidløg fint og svits dem af på en pande i lidt olie
- Hæld vandet fra butterbeans og steg dem med på panden i ca. 5 minutter
- Imens snittes spidskålet fint og avocadoerne skæres i stykker
- Rør dressingen sammen i en lille skål og smag til
- Varm en pande op og rist mandlerne af (panden skal være tør!) – når mandlerne er let brændte hældes lidt soya på panden og de tages af varmen. Lad dem herefter køle helt af
- Vend speltkernerne og spidskålen i dressingen i en stor skål
- Tilsæt avocadoerne og butterbeans og rør forsigtigt rundt
- Hak mandlerne groft
- Hæld salaten ud på et stort fad og drys soyamandlerne udover
0 kommentarer