Nostalgisk let syrlig og cremet citronfromage

Udgivet af Maria

juni 5, 2023

Citronfromage

For mig er påsken lig med citronfromage og det har de sidste par år været en fast tradition at til årets familie påskefrokost – der hører en citronfromage til. Jeg har dog også tit lavet citronmåne (opskrift her >) hvilket og er en rigtig påskeklassiker! I det hele taget kan man vel godt bare sige at jeg elsker kager og desserter med citron, da det kombinerer det søde med det syrlige.

Denne let syrlige og cremede citronfromage er helt klassisk – lige som den skal være, efter min mening. Jeg lavede kandiserede citronskaller og citronskiver til at pynte min citronfromage med, men normaltvis pyntes den blot med flødeskum, hvilket også er super fint 🙂


Portion til 8-10 personer
Det tager ca. 15 minutter at lave citronfromagen

Det skal du bruge

  • 8 blade husblas
  • 6 øko æg
  • 150 g. øko rørsukker
  • Citronsaft fra 1 økologisk citron
  • Fint revet citronskal fra en halv øko citron
  • 1⁄2 l. øko piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Læg husblassen i blød i 10 minutter i koldt vand
  2. Vrid vandet ud af husblassen og smelt det over vandbad i en skål hvori citronsaften og skal er i
  3. Pisk æg og sukker til en luftig masse
  4. Hæld i en tynd stråle det smeltede husblas/citron ned i æggesnapsen
  5. Pisk fløden til flødeskum (gem evt. lidt til pynt) og vend det i æggesnapsen
  6. Hæld fromagen over i en serveringsskål og stil det på kø
  7. Pynt med flødeskumsdutter eller kandiseret citronskal

Måske kan du også lide…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *