Pasta med cremet tomatsovs, mozzerella og basilikum

Udgivet af Maria

juni 27, 2023

Pasta med cremet tomatsovs, mozzerella og basilikum

Yum! Den her pastaret er virkelig lækker og samtidig også meget nem at lave – perfekt til de der hverdagsaftener, hvor du ikke kan overskue så meget og det bare skal være nemt (men stadig hjemmelavet). Den er selvfølgelig allerbedst at lave, når de danske tomater er i sæson – altså fra april/maj og hen over sommeren. Jo mere modne tomater, jo bedre en tomatsovs. Får du dog ustyrlig lyst til den i vinterhalvåret, så kan man også sagtens lave den med en dåse hakkede tomater.


Det tager cirka 20 minutter at lave
Der er aftensmad til 2 personer

Det skal du bruge

  • 500 g. cherrytomater (gerne danske og økologiske)
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 100 g. parmesanost
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 pose mini-mozzarella (150 g.)
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • Frisk basilikum
  • ½ dåse tomatpuré
  • 225 g. tørret pasta (gerne penne, rigatoni eller skaller)
  • 1 spsk. mørk balsamico
  • Salt, sukker og peber

Sådan gør du

  1. Skær løget fint ud og hak hvidløgene fint
  2. Svits det af i en dyb pande i olivenolie
  3. Imens vasker du tomaterne og skærer dem alle i halve
  4. Tilsæt tomaterne og sæt pastaen over at koge samtidig (læs kogetid på pakken)
  5. Lad tomaterne simre med og tilsæt tørret oregano og timian
  6. Tilsæt madlavningsfløde og tomatpuré og rør forsigtigt rundt
  7. Lad det nu simre i cirka 10 minutter under låg (på lavt blus)
  8. Tilsæt balsamico, revet parmesanost og smag til med salt, sukker og peber
  9. Når du er klar til at servere hælder du den kogte pasta over i gryden og rører forsigtigt rundt
  10. Læg herefter mozzarellakuglerne ned i pastasovsen og pynt med friske basilikumsblade

Måske kan du også lide…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *