Peanutbutter is med sprøde mælkechokoladeflager
Jeg elsker generelt alle typer af is, og bliver tit inspireret når jeg ser udvalget af både flødeis, veganske is og sorbeter. En type is som jeg tit har lyst til, hvis det skal være rigtig tungt og syndigt er sådan en lækker peanutbutter is med saltkaramel, chokoladeswirls og peanuts – mums! Den her har dog ikke saltkaramel i sig (men det kunne man sagtens, hvis man blot lavede en portion af den her), men den er stadig super lækker og føles lidt syndig at spise. Man kan skrue op/ned på niveauet af ’tilbehør’ i isen, altså mængden af grofthakkede peanuts, chokolade og måske sådan en saltkaramelsauce.
Der bliver ½ liter is af opskriften
Det tager 20 minutter at lave (eksl. frysningstid)
Det skal du bruge
- 1 omgang grundopskrift vaniljeis
- 2 spsk. peanutbutter (smooth eller med stykker)
- ½ tsk. flagesalt
- 50 g. saltede peanuts
- 100 g. mælkechokolade, jeg bruger marabou
Sådan gør du
- Følg opskriften på vaniljeis og tilsæt blot de 2 spsk. peanutbutter til æggemassen, når du har pisket det op med sukker og inden du vender flødeskummet i det
- Imens isen kører på ismaskinen, smelter du mælkechokolade over et vandbad
- Når isen er ved at være færdig på ismaskinen, hælder du forsigtigt den smeltede mælkechokolade ned til isen imens det kører rundt. Så får du nogle virkelig gode sprøde flager af mælkechokolade i isen
- Hak peanuts og rør dem i isen inden du stiller den i fryseren
0 kommentarer