Rødbedekage med lakridsglasur og ristede valnødder
Her får du en unik og smagfuld rødbedekage med et twist af lakrids og ristede valnødder. Rødbederne tilføjer saftighed og naturlig sødme til kagen, mens lakridsglasuren giver en intens smag, der komplementerer rødbederne perfekt. De ristede valnødder tilføjer en sprød og mild nøddesmag til kagen. Prøv denne lækre kombination af rødbeder, lakrids og valnødder og lad dine smagsløg blive forført.
1 springform, 22 cm.
Arbejdstid: 30 minutter
Det skal du bruge
- 200 g. rødbede
- 1,5 dl. olie
- 200 g. sukker
- 2 æg
- 200 g. hvedemel
- 2 tsk. kanel
- 1 tsk. kardemomme
- 20 g. frisk ingefær
- 1 tsk. vaniljepulver (fra Urtekram)
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- Flormelis, vand og lakridspulver til glasur
- 50 g. valnødder til drys ovenpå glasuren
Fremgangsmåde
- Riv rødbederne på et rivejern
- Bland rødbederne sammen med olien i en skål
- I en anden skål piskes rørsukker, vanilje og æg sammen til en luftig masse
- Tilsæt kanel, kardemomme, salt, bagepulver
- Riv ingefæren fint på et rivejern og tilsæt. Rør rundt igen
- Tilsæt hvedemel og rødbeden lidt efter lidt og rør godt rundt
- Beklæd en springform med bagepapir og hæld dejen heri
- Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter
- Imens kagen bages laves der en glasur af flormelis, lakridspulver og vand
- Rist 50 g. valnødder (eller andre nødder) af på en tør pande, hak dem fint og drys ovenpå glasuren
0 kommentarer