Sprøde saltmandler
De her salte mandler kan nydes alene eller puttes i et hav af andre retter, hvilket jo egentligt gør, at man altid burde have nogle på lager. Og jo, du kan også bare købe nogle salte mandler nede i supermarkedet (det er det samme), men der er nu også noget hyggeligt over at lave dem selv 🙂 Jeg synes at sådan nogle saltmandler passer perfekt til et glas vin, til en snack inden middagen eller som topping på alverdens salater, f.eks. den her fennikelsalat med granatæble og appelsin. Man kan også have en lille pose med i tasken altid, så har man lidt, hvis den søde tand melder sig.
Opskriften her er lavet med 200 g. mandler
Det tager cirka 50 minutter at lave dem
Det skal du bruge
- 200 g. mandler
- 4 spsk groft salt
- 2 dl. vand
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader
- Kog 2 dl vand og rør saltet ud i det
- Læg mandlerne i blød i saltvandet i 20 minutter
- Vandet sies fra og mandlerne lægges ud på en bageplade i et lag
- De skal bages i ovnen ca. 20 minutter, indtil de er sprøde
- Der kan evt. drysses med fint salt når mandlerne er færdige, hvis man ønsker en mere salt smag
0 kommentarer