Tærtebund med fuldkornsmel
Her får du en klassisk opskrift på tærtebund med lidt fuldkornsmel i, som du kan bruge til alle dine madtærter. Jeg elsker at lave forskellige tærter, både fordi det er nemt, men også fordi det er en god måde at få bugt med lidt slatne grøntsager der gemmer sig i skuffen… Tærtebunden her bliver sprød og står godt igen til de bløde tærter. Prøv f.eks. med her spinattærte med fetaost eller hvad med en med kylling, peberfrugt og mozzarella i? Eller måske er du mere til en helt klassisk porretærte? God fornøjelse!
Dejen passer til et 26 cm. tærtefad
Det tager cirka 10 minutter at lave dejen
Det skal du bruge
- 100 g. hvedemel
- 100 g. fuldkornsmel (f.eks. ølandsmel/grahamsmel)
- 125 g. smør
- 1 tsk. salt
- ca. 2 spsk. vand
Fremgangsmåde
- Bland mel og salt sammen i en skål
- Hak smørret i mindre stykker og smuldr det i dejen indtil det krummer
- Tilsæt vandet lidt efter lidt og saml dejen
- Læg dejen i køleskabet i min. ½ time inden den forbages
- Når dejen er kold trykkes eller rulles den ud med en kagerulle og puttes i tærteformen
- Forbag tærtebunden i 10 minutter i en 200 grader varm ovn
- Tag tærtebunden ud af ovnen, put dit fyld i og bag den i ovnen i 30-40 minutter
0 kommentarer