Friske citron/birkes muffins med jordbær og glasur
Jeg har en helt særlig kærlighed til bagværk og generelt bare søde sager med citron i og de her muffins er ingen undtagelse! Jeg synes at det syrlige pift fra citronen spiller så godt sammen med kager, både de lidt lette som de her muffins, men også i tunge kager, som f.eks. min citronmåde, der er en fuldfed sag! De her muffins er super gode til sommerbordet og birkes i dejen tilføjer et fint lille knas, som jeg synes rigtig godt om. Du kan pynte dem som du vil, jeg puttede glasur og jordbær på toppen, men man kan også sagtens røre en marengs og lige brænde den af – det tror jeg faktisk ville være super smukt!
Ca. 20 stk.
Arbejdstid: 30 minutter
Det skal du bruge
- 6 æg
- 390 g. sukker
- 285 g. blødt/smeltet smør
- Skal og saft af 3 citroner (gerne økologiske)
- 3 spsk. blå birkesfrø
- 410 g. mel
- 1,5 spsk. bagepulver
- Glasur (flormelis, saft fra ½ citron, lidt vand)
- Friske jordbær som pynt (valgfrit)
Fremgangsmåde
- Pisk æg og sukker sammen til en luftig lys masse
- Vask citronerne og riv skallen af på et rivejern
- Pres saften ud af citronerne
- Bland citronsaft, -skal og birkesfrø i æggemassen og rør rundt
- Tilsæt smørret under omrøring til det bliver en jævn masse
- Tilsæt mel og bagepulver lidt efter lidt, og rør dejen ensartet
- Put dejen i muffinsforme, der næsten fyldes helt op og bag dem i ovnen v. 165 grader i 20 minutter
- Når kagerne er bagte og afkølede kan der røres en citronglasur af flormelis, citronsaft og lidt vand. Pynt med friske jordbær eller tyndt skåret skiver af citron/limefrugt
0 kommentarer