Sprød fennikelsalat med appelsin, granatæble og ristede mandler
Selvom jeg tit laver mad med rodfrugter og elsker at spise de grove grøntsager, har fennikel aldrig rigtigt vundet mit hjerte – før nu! Da jeg skulle lave en tung pastaret havde jeg lyst til et frisk pust til retten og da der var nogle skønne fennikel på tilbud i supermarkedet, tænkte jeg at nu skulle de have en chance til! Så jeg købte ind til denne lækre salat og rub og stub blev simpelthen spist! Salaten er meget sprød og saftig og de ristede mandler giver en rigtig god afrunding på salaten.
4 personer
Arbejdstid: 20 minutter
Det skal du bruge
- 2 fennikel
- 2-3 appelsiner
- 1 granatæble
- En god håndfuld mandler (f.eks. de her saltmandler)
- Saften fra 1 lime
- Lidt flydende honning
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Vask fennikel og skær det allernederste af bunden af
- Riv begge fennikel fint på et mandolinjern (pas på fingrene!)
- Læg den fintskåret fennikel i en skål og lav en dressing bestående af limesaft, honning, salt og peber (smag den til, så den hverken er for sur eller sød). Hæld dressingen over fennikel og vend det rundt så dressingen fordeler sig
- Skær top og bund af appelsinerne, stil dem på højkant og skær skrællen i siderne af. Nu kan du skære fileter ud af appelsinen, så du undgår det hvide. Skær efterfølgende fileterne over i tre
- Rul granatæblet på bordet for at løsne kernerne. Skær granatæblet vandret over på midten og bank kernerne ud med en ske over skålen med fennikel
- Tilsæt også appelsinerne i skålen. Vend salaten og fordel den pænt på et fad
- Rist mandlerne af på en tør pande indtil de er let ristede
- Hak dem groft og fordel ud over salaten
0 kommentarer