Banankage med chokolade, karamelsauce og frosting

Banankage med karamelfrosting og karamelsauce

Udgivet af Maria

februar 3, 2024

Banankage med chokolade, karamelsauce og frosting

Her får du opskrift på en ekstraordinær banankage, der både er svampet, syndig og skide lækker! Smurt op med karamelfrosting og overhældt med karamelsauce, valnødder og friske banan – helt sikkert en kage der skaber wauw-effekt uden at den er besværlig at lave.

Min kæreste og jeg skal giftes til efteråret og i og med at han ikke er den store kagemand, men kun har et svagt punkt for banankage, har vi besluttet blot at lave en mindre bryllupskage selv, som så selvfølgelig skal være med banan. Dog synes jeg jo at det er sjovt at pynte kager, så det bliver en pimpet version af banankagen vi skal have.

Da min søde nevø så fyldte 8 år for nyligt, var det jo en oplagt anledning til lige at få testet bageevnerne af (familie: forvent store mængder af banankage-tests i løbet af året). Jeg havde allerede fået god inspiration til ekstraordinære banankager via pinterest og var faldet over en overdådig én af slagsen pyntet med saltkaramel, banan, nødder, muums.

Den endte simpelthen med at blive SÅ lækker – men også ret tung, så det kan godt være jeg laver et nyt forsøg, hvor jeg forsøger at lave lagkagebunde med banan og chokolade i istedet for – det bliver til en anden god anledning 🙂


Kage nok til 20 personer
Jeg brugte tre forme i størrelserne Ø24, Ø15 og Ø8
Alt i alt tager den 1½ time, men lav den gerne over to dage, så der er tid til køling

Det skal du bruge

Dag 1

Banankage

  • 6 hele æg
  • 400 g. sukker
  • Korn fra ½ vaniljestang
  • 4 modne bananer
  • 300 g. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 200 g. smeltet smør
  • 200 g. mørk chokolade 70%

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader
  • Smelt smørret og stil det til side
  • Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen i røremaskine eller med elpisker til det er helt lyst og luftigt
  • På et spækbræt moser du bananerne med en gaffel og vender det forsigtigt i skålen
  • Sigt mel og bagepulver ned i skålen og vend også det forsigtigt sammen
  • Tag nu det smeltede smør og tilsæt det i en tynd stråle mens du rører forsigtigt rundt (på røremaskine gør du det på niveau 1)
  • Hak 150 g. af chokoladen groft eller fint alt efter hvad du er mest til og vend det i dejen (gem de sidste 50 g. til pynt)
  • Smør kageformene med smør el. lign. og hæld dejen i de tre forme (eller i to Ø24 forme, hvis du ikke laver en kage i lag)
  • Bag bundene i den forvarmede ovn ved 200 grader (ikke varmluft) i cirka 45 minutter (den mindste Ø8 kage tog jeg ud efter 35 minutter)
  • Imens du venter, laver du karamelsauce (opskriften finder du her)
  • Når kagerne er færdigbagte køler du dem helt af, inden du filmer dem og lægger på køl natten over

Det skal du bruge

Dag 2:

Karamelfrosting

  • 340 g. blødt smør
  • 730 g. flormelis
  • Korn fra en ½ vaniljestang
  • 1 dl. karamelsauce

Pyntning af kagen

  • Hakkede valnødder
  • 1 moden banan
  • 50 g. mørk chokolade
  • Ekstra karamelsauce

Sådan gør du

Karamelfrosting

  • Pisk smørret i en røremaskine eller med et piskeris til det er let og luftigt
  • Tilføj flormelis og vaniljekorn lidt ad gangen
  • Når det er rørt godt sammen, tilføjer du karamelsauce og smager til
  • Put frostingen i en sprøjtepose med den tyl du ønsker at bruge

Samling af kagen

  • Tag kagerne ud af køleskabet og skær dem over med en brødkniv, så du af hver kage får to bunde
  • Stil kagen på det fad du ønsker at servere kagen på (det er nemmest at gøre fra starten af, synes jeg)
  • Byg nu din kage op med bundene, hvor du imellem hvert lag tilføjer et tyndt lag karamelfrosting
  • Når kagen er samlet, kan du pynte den med ekstra karamelfrosting langs kanterne
  • Pynt til sidst kagen med hakkede valnødder, bananskiver og ekstra karamelsauce

Måske kan du også lide…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *